سئو ( SEO )

سئو چیست؟

آموزش رو با این سوال شروع می کنیم که اصلا سئو چی هست؟ سئو مخفف عبارت Search engine optimization   است که در لغت به معنی بهینه سازی موتور جستجوست. اما سئو یا همون بهینه سازی موتور جستجو در واقع به مجموعه اقداماتی گفته میشود که برای بهبود رتبه سایت در موتورهای جستجو مثل گوگل انجام می‌شود.

اگر تازه با کلمه سئو آشنا شدید و قصد دارید درک درست و کاملی از مفهوم سئوی سایت، داشته باشید بهتون پیشنهاد میکنم تا انتهای این مقاله من رو همراهی کنید. این مقاله راهنمای بسیار کاملی درباره سئوی سایت مخصوصا سئو سایت های وردپرسی است. اگه کامل این مقاله رو مطالعه کنید احتمالا بیشتر از ۹۰ درصد نکات مهم برای بهینه کردن سایت و افزایش رتبه در گوگل رو یاد میگیرید. پس با من همراه باشید.

 

موتور جستجو چیست؟

افرادی هستند که موتور جستجو و گوگل رو یکی می دونند. درسته که در زبان انگلیسی گوگل کردن به عنوان یک فعل پذیرفته شده. اما در اصل موتور جستجو یک ابزار آنلاین است که برای پیدا کردن اطلاعات مورد نظرتون در اینترنت کمکتون می‌کند. اما باید توجه کنیم که گوگل تنها موتور جستجویی نیست که وجود دارد. Google و Yahoo و Bing موتورهای جستجویی هستند که برای کاربران بیشتر از سایر موتورهای جستجو شناخته شده اند. البته لازمه اشاره کنم که درصد استفاده از گوگل با سایر موتورهای جستجو فاصله‌ی معنا داری دارد و به همین خاطر، تا وقتی که تغییر جدی در سهم بازار موتورهای جستجو به وجود نیامده  باید قبول کنیم که استفاده از کلمه موتور جستجو و گوگل به عنوان عبارت های هم معنی خیلی هم غلط نیست.

 

موتورهای جستجوی در نحوه رتبه بندی وبسایت‌ها عملکردهای مختلفی دارند. این تفاوت رتبه دهی به علت تفاوت هوش مصنوعی مورد استفاده در موتورهای جستجو است. نتایج گوگل نسبت به سایر موتورهای جستجو بهتره و فرایند جستجو برای کاربران در مقایسه با سایر موتورهای جستجو در گوگل خوشایندتر است. به همین خاطر گوگل به پرطرفدارترین موتور جستجو در اینترنت تبدیل شده‌است.

 

عملکرد موتورهای جستجو

مراحل عملکرد موتورهای جستجو به اختصار:

خزش (Crawling): در این مرحله اطلاعات موجود در صفحات وبسایت‌ توسط ربات های گوگل خوانده میشه که اصطلاحا به آن کراولینگ یا خزیدن می‌گویند.

فهرست کردن (Indexing): در مرحله بعدی اگه صفحات مطابق با استانداردها بودند گوگل شروع به فهرست کردن صفحات مشاهده شده در پایگاه داده میکنه. البته لازمه بدونید که گوگل هیچ وظیقه ای برا ایندکس کردن صفحه شما نداره و تصمیم گیری نهایی با گوگل هست. امکان داره گوگل به دلیل وجود ایراد فنی یا محتوایی صفحه رو ایندکس نکند. اما در اکثر مواقع صفحات به خوبی ایندکس میشوند. ممکن است ایندکس سایت های تازه تاسیس با تاخیر انجام بشه.

رتبه بندی صفحات (Ranking): رتبه‌بندی (رنکینگ) نتایج بر اساس کلمه کلیدی وارد شده توسط کاربر و فاکتورهای رتبه‌دهی

و در نهایت serving search result  : که در نهایت نتایج جستجو در کوتاه ترین زمان ممکن به کاربر ارائه میشود. این کار توسط الگوریتم ها انجام میشود و فاکتورهای زیادی در نمایش نتایج جستجو تاثیر دارند.

چرا سئو؟

وقتی رتبه سایت شما در نتایج گوگل بالا باشد، باعث افزایش بازدید سایت شما و افزایش آگاه مردم از برندتان می شود که نتیجه این اتفاق افزایش درآمد و فروش شماست. انجام اصولی سئو باعث افزایش بازدید و اعتبار سایت شما می شود. اگه سایت شما برای جستجو ی کلمات کلیدی مرتبط به حوزه کاریتان در صفحه اول گوگل نشان داده نمی شود، یعنی تعداد زیادی مخاطب که می توتنند مشتری شما باشند را از دست داده اید.

همان قدر که موقعیت مکانی یک فروشگاه حضوری برای صاحب کسب و کار اهمیت دارد و تاثیر مستقیمی بر میزان مراجعه و فروش آن دارد، حضور یک سایت اینترنتی در نتایج جستجو و کسب جایگاه در عبارات کلیدی مرتبط اهمیت زیادی دارد.

 

همانطور که احتمالا متوجه شدین سئو یکی از بخش‌های مهم در دنیای دیجیتال مارکتینگ است. مردم برای پیدا کردن  جواب سوالاتشون، اطلاعات محصولات، خدمات و… بیشتر از میلیاردها کلیدواژه را در موتورهای جستجوگر وارد می‌کنند. امروزه بهتر دیده‌ شدن در فضای دیجیتال و افزایش رتبه در گوگل، تاثیر زیادی در جذب مشتریان بالقوه و افزایش گردش مالی کسب ‌و کارها دارد. چون اکثر مردم فقط تمایل به کلیک روی چند نتیجه اول در صفحه نتایج جستجوی گوگل دارند. رتبه بندی موتورهای جستجو یک بازی تنها با یک برنده است. سه نتیجه برتر بیش از ۶۰ درصد از بازدیدکنندگان را به خود جذب می‌کنند و با رفتن به رتبه ۹، نرخ کلیک به ۳٪ کاهش می‌یابد.

 

اهداف سئو

هدف سئو کمک به وب سايت‌ها برای نمایش دادن اون‌ها در نتايج اول جستجو و افزايش ارتباط بين صفحات و کلمات کليدي وارد شده توسط کاربران است. نمايش دادن مرتبط ترین صفحات با توجه به کلیدواژه جستجو شده مزاياي زيادي هم براي کاربر و هم براي موتور دارد. به این ترتیب موتور جستجو قابل اعتماد مي‌شود چرا که الگوريتم آن بيشترين صفحات مرتبط را نشان مي‌دهد. کسب رتبه بهتر در گوگل از مهمترین اهداف سئو است. تحقیقات مختلف نشان داده کسب رتبه بهتر در گوگل بیانگر اعتبار بیشتر آن کسب و کار نزد کاربران است. سرچ کردن در موتورهای جستجو برای بسیاری از برندها و کسب‌وکارها منبع اصلی جذب ترافیک و تکمیل‌کننده سایر کانال‌های بازاریابی است.

با سرمایه‌گذاری در حوزه سئو، این شانس را داریم که در لحظه‌ای مناسب به مخاطب معرفی شویم. زمانی‌که به محصول یا خدمات ارائه شده نیاز دارد و به دنبال پاسخ مناسبی برای آن می‌گردد و به گوگل مراجعه می‌کند.

به طور کلی اهداف سئو را می توانیم  به صورت زیر خلاصه کنیم:

  • تاثیر به سزا در بازدید سایت
  • کمک به برندینگ
  • افزایش ترافیک سایت
  • رتبه بهتر سایت در صفحه نتایج موتور جستجو
  • افزایش فروش محصولات
  • بهترین ابزار برای تبلیغات

 

استراتژی سئو

حالا که با اهمیت و هدف سئو آشنا شدیم وقتش رسیده که یک استراتژی سئو مشخص کنیم. حتی قبل از اینکه سایتی طراحی کنیم، محتوایی تولید کنیم یا حتی برای افزایش اعتبار سایت خود هزینه کنیم باید مشخص کنیم که هدف اصلی ما از سرمایه‌گذاری در حوزه سئو چیست.

این هدف برای هر کسب و کاری متفاوت است، مثلا فروشگاه اینترنتی به دنبال افزایش فروش و جذب مشتری جدید است ولی برای یک شرکت بازرگانی تعداد تماس‌هایی که در روز با تیم مشاوره گرفته می‌شود اهمیت فراوانی دارد. سایت خبری که تبلیغات مهم‌ترین منبع درآمدش است، میزان بازدید روزانه و زمان حضور کاربران در سایت مهمترین هدفش است.

هدف ما از تدوین استراتژی سئو این است که خط قرمز هر کسب و کار را مشخص کنیم تا زمان و سرمایه ارزشمند خود را بر عبارات و صفحاتی متمرکز کنیم که بیشترین ارزش را برای کسب و کارمان خلق می‌کنند.

 

انواع تکنیک‌های سئو

متخصصان، تکنیک‌های سئو را در سه گروه مختلف دسته‌بندی کرده‌اند. سئوی کلاه سفید، سئوی کلاه سیاه و سئوی کلاه خاکستری. در ادامه هر کدام از این تکنیک ها را بررسی خواهیم کرد.

سئو کلاه سفید: این جا همه چی درسته

منظور از سئوی کلاه سفید(White Hat SEO) تکنیک‌هایی است که بر اساس قوانین تعیین شده توسط موتورهای جستجو انجام شده و باعث می‌شوند رتبۀ سایت به‌طور طبیعی در صفحه نتایج گوگل ترفیع پیدا کند.

فرایند سئوی کلاه سفید که بهترین و مناسب‌ترین روش سئو است، یک شبه انجام نمی‌شود و نیاز دارد که مدت زمان مشخصی پیوسته و دائما روی سایت خود کار کنید، در عوض به اصطلاح یک عمر راحتید، گوگل به شما اعتماد می‌کند و به این راحتی جایگاه شما را به دیگران نمی‌دهد.

احیانا اگر کلمه سئوی اخلاقی را هم شنیدید تعجب نکنید؛ از بس که این روش بر پایه اخلاق و صداقت و درستی است به آن سئوی اخلاقی هم می‌گویند.

 

سئو کلاه سیاه: ما تظاهر می‌کنیم که همه چیز درسته

مفهوم سئوی کلاه سیاه (Black Hat SEO) در مقابل سئو کلاه سفید قرار دارد. یعنی برعکس سئوی کلاه سفید، در این روش سعی بر فریب موتور جستجو، و سوءاستفاده از ضعف‌ها و دور زدن قوانین آن است.

برعکس روش قبلی خیلی زودتر نتیجه می‌دهد؛ اما تاثیر آن همیشگی نیست، گوگل مدام در حال آپدیت و ارائه الگوریتم‌های جدید است و احتمالا خیلی زود دستتون برای گوگل رو میشه.

اگر از قدیم الایام اهل جستجو کردن در فضای وب بوده باشید، حتما برایتان پیش آمده که عبارتی را جستجو کنید و وارد یکی از سایت های پیشنهادی گوگل شوید؛ اما بعد از ورود، هیچ محتوا یا مطلبی که مطابق با عبارت جستجو شما باشد، ندیده اید!

البته در حال حاضر دیگر این اقداماتی از سوی وبمسترها امکان پذیر نیست؛ چون گوگل بروز رسانی های زیادی در الگوریتم رتبه بندی خود ایجاد کرده است تا از بروز و به ثمر رسیدن تکنیک های کلاه سیاه، جلوگیری کند. اما هنوز هم روش هایی وجود دارد که برخی از وبمسترها از آن ها استفاده می کنند تا الگوریتم های گوگل را دور بزنند و در بین رتبه های برتر قرار بگیرند.

پس شاید چند روزی جایگاه اول گوگل را کسب کنید، اما ممکن است به همان زودی هم لو بروید و از صحنۀ وب محو شوید.

 

سئوی کلاه خاکستری: همه چیز درسته ! ولی نه همیشه.

در واقع سئوی کلاه خاکستری(Gray Hat SEO) به تکنیک‌هایی گفته می‌شود که قانونی و درست نیست اما طوری اجرا می‌شوند که گوگل متوجه نشود. در واقع سئوی کلاه خاکستری مشابه سئوی کلاه سیاه است اما نسبت به آن خطر کمتری دارد.

 

مثلاً بعضی اوقات سئوکارها تعداد زیادی صفحۀ جعلی در شبکه‌های اجتماعی مختلف مثل: توئیتر، اینستاگرام، فیسبوک، لینکدین، گوگل پلاس و … ایجاد می‌کنند و از این صفحات به سایت خودشان لینک می‌دهند. خب گوگل فعلاً نمی‌تواند تشخیص دهد که تمام این صفحات متعلق به خود شما هستند، بنابراین می‌توانید فیدبک خوبی از آن‌ها بگیرید. اما بعید هم نیست که تا چند وقت دیگر این راز هم بر ملا شود و دچار جریمۀ گوگل شوید!

 

توصیه من اینه که تا وقتی در زمینۀ سئو حرفه‌ای نشده‌اید و با ساختار گوگل و طرز کار الگوریتم‌ها کامل آشنا نشدید، از این روش استفاده نکنید. چون ممکنه یک اشتباه کوچک  سایت شما را در معرض خطر جدی قرار دهد و به آن آسیب بزند.

سئوی داخلی (On-Page SEO)

به مجموعه‌ای از کارها و فعالیت‌هایی که در داخل سایت به منظور بهینه سازی صفحات داخلی انجام می‌شود، سئو داخلی گفته می‌شود تا ما قادر باشیم به میزان محبوبیت زیادی در نزد موتورهای جستجو دست‌یابیم. با سئوی داخلی، موتورهای جستجو به راحتی سایت شما را پیدا کرده و می‌خوانند، موضوع آن را درک می‌کنند و اگر استاندارهای لازم را داشته باشد، آن را به عنوان یک سایت مفید برای کاربران می‌شناسند مثلاً هرروز مقاله سئو شده در سایت خود منتشر کنید و از طریق فرایند لینک سازی عنکبوتی، لینک‌های داخلی دهید تا کاربر زمان بیشتری را در وب‌سایت شما صرف کند.

محتوایی می تواند رتبه خوبی در نتایج جستجو بگیرد که بهترین پاسخ را برای مشکل کاربران ارائه کرده باشد. مهم ترین بخش در سئو داخلی این است که اطمینان حاصل کنید محتوای شما باکیفیت و فوق العاده است. اما این به تنهایی کافی نیست و یکسری فاکتور مهم دیگر وجود دارند که باید رعایت شوند.

سئوی خارجی (Off-Page SEO)

تعریف سئو خارجی کمی سخت تر از سئو داخلی است. اما سئوی خارجی مکمل سئوی داخلی سایت است. منظور از سئوی خارجی یا Off-page SEO اقداماتی است که در بیرون از سایتمان (در صفحات دیگر دامنه، سایت‌های دیگر و شبکه‌های اجتماعی) انجام می‌دهیم و در ارتباط با سایت های دیگر است تا جایگاهمان را در نتایج گوگل بهتر کنیم و رنک بهتری بگیریم.

 

اولین و مهم ترین بخش از سئو خارجی وب سایت، لینک سازی است. لینک سازی یکی از بزرگترین بخش های سئو سایت به شمار می رود و همواره به آن نیاز خواهید داشت. تعدادی از کارشناسان سئو سایت، لینک سازی را سخت ترین کاری که در زمینه بهینه سازی سایت وجود دارند، می دانند.

 

یکی از چیزاهایی که در رتبه بندی صفحات سایت شما تاثیر بسزایی دارد، لینک گرفتن از وب سایت هایی است که اعتبار خوبی نزد گوگل دارند. دقت کنید که هیچوقت نمی توانیم تاثیری که یک لینک بر روی وب سایت می گذارد را اندازه گیری کنیم. واضح است که کسب لینک از وب سایت های معتبر، کار آسانی نیست.

 

شبکه های اجتماعی هم از فاکتورهای سئو خارجی است که توانایی بهبود رتبه سایت شما را دارد. اگر کاربرها در شبکه های اجتماعی مختلف مثل فیسبوک، توییتر، ردیت و… در مورد وب سایت شما صحبت کنند و شما در آنجا نیز به عنوان یک برند شناخته شده حضور داشته باشید، این مسئله به طور غیرمستقیم به افزایش اعتبار شما در گوگل کمک می کند. همچنین شما می توانید طرفداران خود در شبکه های اجتماعی را به وب سایت خود دعوت کرده و از این طریق ورودی خوبی به دست بیاورید.

 

سئو فنی یا تکنیکال (Technical SEO)

قبل از شروع فعالیت‌های مرتبط با بازاریابی محتوا، نیاز به یک بستر قدرتمند و سایت استاندارد داریم. استانداردسازی کدنویسی سایت، رعایت اصول سئو در طراحی تجربه کاربری، نشانه‌گذاری استاندارد برای درک بهتر ربات‌ها از ماهیت صفحه، بهینه سازی سرعت سایت، نمایش صحیح در موبایل و مواردی از این دست را سئو تکنیکال می‌نامیم. به بهینه سازی هایی که برای خزیدن بهتر موتورهای جستجو در سایت انجام می شود گفته می شود.

سئو تکنیکال این امکان را به موتورهای جستجو میدهد  که کیفیت وب سایت شما را زمانی که می خواهند کاربران را به سایت شما هدایت کنند، ارزیابی نمایند. قبل از اینکه بخواهیم یک وب سایت را بهینه سازی کنیم، باید پایه و اساس آن را بررسی کنیم و مطمئن شویم که مشکلی در آن وجود نداشته باشد. اگر از همین ابتدای کار مشکل اساسی در یک وب سایت وجود داشته باشد، اکثر اقدامات بعدی شما که به جهت بهبود رتبه سایتتان است بی ثمر خواهد بود.

 

فشرده سازی کدها، بهبود سرعت سایت، امنیت، وضعیت صفحات 404 و ریدایرکت ها، بررسی وضعیت تگ ها و … از جمله اقداماتی هستند که در سئو فنی باید انجام شوند.

انجام بعضی از اقدامات سئو فنی نیاز به دانش کدنویسی دارد. به همین خاطر معمولا سئوکارهایی که کدنویسی بلد نیستند، مشکلات شناسایی شده را به توسعه دهنده وب سایتشان انتقال می دهند تا این مشکلات را حل کند. بعد از آن، مسیر بهینه سازی سایت هموار شده است و شما به راحتی می توانید به دیگر بخش های سئو سایت بپردازید و بهترین نتیجه را بگیرید.

 

سئو محلی (local seo)

سئو محلی شعبه‌ای از فعالیت‌های سئو است که بر رتبه گرفتن سایت در یک منطقه جغرافیایی خاص تمرکز دارد. درواقع زمان اجرای سئو محلی، کلیه فعالیت‌های سئو داخلی، تولید محتوا و لینک‌سازی خارجی در راستای رتبه‌ گرفتن در یک منطقه جغرافیایی خاص انجام می‌شوند. شاید برایتان جالب باشد که حدود 46% از افراد به دنبال پیداکردن محصولات یا خدماتی نزدیک به منطقه‌ی جغرافیایی خود هستند، پس با بهینه ‌کردن وبسایتتان برای جست‌وجوی محلی، به طیف گسترده‌ای از مشتریان هدفمند دسترسی پیدا می‌کنید.

وقتی که بر روی سئو محلی سرمایه‌گذاری می‌کنید؛ ممکن است به نظر برسد که افراد کمتری را مورد هدف قرار داده‌اید. اما در حقیقت در راه معرفی کسب ‌و کارتان هدفمندتر عمل کرده اید. اگر سئو محلی را جدی نگیرید، احتمالا ترافیک بیشتری به سایتتان وارد می‌شود؛ اما در مقابل ممکن است نسبت ترافیک سایت و فروشتان خیلی چشمگیر به نظر نرسد.

زمانی که شما روی سئو لوکال تمرکز می کنید، راهی دقیق‌تر برای ارتباط با مشتریان جدی‌تر خود پیدا می‌کنید. در این صورت احتمال اینکه بازدیدکننده‌ی سایتتان طی روزهای آتی به فروشگاه مراجعه کند، به‌صورت معناداری بیشتر است.

 

سئو سایت ودپرسی

وردپرس چیست؟

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای سایت سازاست. با استفاده از این سیستم قادر خواهید بود تا انواع گوناگی از وبسایت ها را راه انداری کنید. به دلیل انعطاف بالای سیستم مدیریت محتوای وردپرس، با استفاده از آن قادر خواهید بود تا اقدام به راه اندازی هر نوع وبسایت با وردپرس کنید. جالبه بدونید که بسیاری از وبسایت‌های معروف خارجی مثل نیویورکر، مجله تایم، بی بی سی آمریکا، ادوبی بلاگ، والت دیزنی و مرسدس بنز از وردپرس استفاده می‌کنند. حتی سایت کاخ سفید امریکا نیز همچنان از وردپرس استفاده می‌کند.

سیستم مدیریت محتواسی وردپرس در سال ۲۰۰۳ منتشر شد.  این سیستم توانست توجه کاربران و توسعه دهندگان وب را به خود جلب کند. امروزه ۶۰ درصدی از سهم بازار سیستم‌های مدیریت محتوا به وردپرس اختصاص دارد. از وردپرس همچنین به عنوان یک راهکار برای فروش اینترنتی و طراحی سایت فروشگاهی نیز می‌توان استفاده کرد.

این محبوبیت را مدیون کاربری آسان (بدون نیاز به دانستن دانش برنامه نویسی)، سازگاری و انطباق پذیری بالا(قابلیت شخصی سازی برای شما) و جامعه کاربری گسترده اش است.

 

اگر دوست دارید بدانید یک وبسایت وردپرسی هست یا نه می‌تونید از سایت isitwp.com استعلام کنید.

 

شاید براتون سوال باشه که آیا اصلا وردپرس برای سئو مناسب است؟ بله مناسبه. در واقع وردپرس از نظر سئو به صورت کامل به کمک افزونه Yoast SEO یا Rank math  قابل مدیریت است. در وردپرس همه صفحات با تمام ویژگی هایشان قابل انجام و اجرا هستند. همین قابلیت باعث شده است که وردپرس بین متخصصین سئو جزو محبوب ترین ها باشد. ساختار منظم و قابل مدیریت وردپرس  فرصتی بسیار خوبی را جهت مدیریت ساختار و محتوای سایت در اختیار کاربران قرار می دهد.

در ادامه تعدادی از تکنیک های ساده سئو را که می توانید انجام دهید توضیح خواهم داد. نکات را خوب یاد بگیرید تا بازدیدکنندگان و مشتریان بیشتری داشته باشید.

چک لیست سئو وردپرس

در زیر به نکاتی که برای افزایش رتبه و سئو سایت وردپرسی باید رعایت شود اشاره کرده ایم. بیشتر موارد ارائه شده به طور کلی در همه سایت‌ها فارغ از اینکه به چه نحوی توسعه داده شده‌اند باید رعایت شوند.

 

تنظیمات دسترسی و قابلیت رؤیت بودن سایت

وردپرس گزینه ای دارد که  با استفاده از آن شما می توانید از نمایش سایتتان در موتورهای جستجو جلوگیری کنید. هدف از این گزینه این است که قبل از آماده شدن وبسایت برای نمایش عموم، بتوانید با خیال راحت سایت وردپرسی خود را ویرایش کنید. با این حال، گاهی اوقات ممکن است این گزینه به اشتباه تیک خورده باشد که در این صورت باید تیک آن را بردارید. اگر وب سایت شما در نتایج جستجو نمایش داده نمی شود، ممکن است بخاطر همین تیک باشد. برای انجام تغییرات از منوی تنظیمات روی زیرمنوی خواندن کلیک کنید و تیک گزینه مشخص شده در تصویر زیر را بردارید.

 

نصب یک افزونه‌ی سئو وردپرس

وردپرس به تنهایی عملکرد تقریبا خوبی در زمینه سئو در مقایسه با سایر سیستم‌های مدیریت محتوا دارد. با این حال توصیه ما این است که یک افزونه‌ی سئوی مناسب روی سایت وردپرس خود نصب کنید. با این کار کنترل کاملی روی بهینه‌سازی آنچه که گوگل از سایت شما مشاهده می‌کند به دست میاورید. افزونه‌های زیادی برای این کار وجود دارد که از میان آن‌ها افزونه یوست سئو (Yoast Seo) از بقیه محبوب‌تر است. افزونه رنک مث هم به تازگی طرفداران خودش را پیدا کرده. انتخاب هر کدام از این ها به شما بستگی دارد.

ایجاد نقشه سایت XML

گوگل و بینگ از نقشه سایت (sitemap) برای درک بهتری از ساختار هر سایت و بررسی هرچه بهتر آن‌ توسط خزنده‌هایشان استفاده می‌کنند. البته لازم به ذکره که ایجاد نقشه سایت یا سایت مپ برای سایت‌های کوچک اجباری نیست، اما داشتن آن باعث می‌شود به گزارش‌های بهتر و مفیدتری از سایتتان در گوگل سرچ کنسول دسترسی داشته باشید.

 

توصیه ما این است که یک نقشه XML از سایتتان تهیه کنید. با این کار تصویر واضحی از ساختار سایت به موتورهای جستجو ارائه می‌دهید و گوگل زودتر از انتشار مطالب جدید در سایت شما مطلع خواهد شد.

 

خبر خوش اینکه از وردپرس نسخه 5.5 نقشه سایت بصورت خودکار تولید می‌شود. که حاوی تمام پست‌ها و صفحات عمومی سایت است. از نقاط ضعف سایت مپ پیش فرض وردپرس این است که تصاویر، ویدیو و اخبار را دربر نمی‌گیرد. نقشه سایت پیش فرض وردپرس در این آدرس /wp-sitemap.xml قرار دارد.

برای ساخت سایت مپ به منظور کنترل بیشتر روی محتوای نقشه سایت، به افزونه‌‌هایی مثل یوست سئو (Yoast Seo) و یا رنک مث (Rank Math) احتیاج داریم. افزونه یوست سئو این قابلیت را دارد که به صورت خودکار نقشه سایتتان را برایتان تهیه کند. برای ساخت نقشه سایت در وردپرس، کافی است گام‌های زیر را دنبال کنید:

قدم اول – تنظیمات نقشه سایت XML را در یوست سئو روشن کنید.

ما در اینجا فرض می کنیم که شما افزونه یوست سئو را روی سایت وردپرس خود نصب کرده‌اید. برای روشن کردن نقشه سایت، باید وارد تنظیمات افزونه یوست، سپس قسمت عمومی یا General شوید و دکمه XML Sitemaps را روشن کنید.

 

قدم دوم – نقشه سایتتان را تست کنید.

بهتر است همیشه فایل‌هایی را که به صورت اتوماتیک ایجاد شده‌اند بررسی کنید تا اطمینان یابید به درستی تولید شده‌اند. برای این کار کافی است که عبارت “sitemap_index.xml” را به انتهای آدرس سایتتان اضافه کنید و دکمه enter را بزنید.

 

سپس می‌توانید روی هرکدام از نقشه‌های موجود در index خود کلیک کنید تا تمام آدرس‌های موجود در هرکدام را ببینید. در ادامه خواهیم گفت که چگونه باید نقشه سایت خود را در گوگل و بینگ ثبت کنید تا خزنده‌های این موتورهای جستجور با سرعت بیشتری صفحات شما را بررسی کنند.

 

ثبت نقشه سایت در گوگل سرچ کنسول

بعد از اینکه نقشه سایت را ایجاد کردید، باید آن را در گوگل سرچ کنسول ثبت کنید تا بتوانید اطلاعات بیشتری از وضعیت سایت وردپرس خود به دست بیاورید. فرض بر این است که قبلا حساب گوگل سرچ کنسول سایتتان را ایجاد کرده‌اید.

در سرچ کنسول، در بخش index، روی sitemaps کلیک کنید. سپس آدرس نقشه سایتتان را که در بخش قبل توضیح دادیم در قسمت Add a new sitemap وارد کنید و دکمه Submit را بزنید.

 

نحوه اضافه کردن نقشه سایت به گوگل سرچ کنسول

بعد از این کار می بینید که چندتا از نوشته‌ها یا صفحات سایتتان از طریق نقشه سایت کشف شده و چندتایشان ایندکس شده‌اند. بعد از این گوگل به صورت دوره‌ای فایل نقشه سایت وردپرس شما را بررسی خواهد کرد.

تعیین نشانه‌گذاری شبکه‌های اجتماعی

افزونه یوست سئو امکان اضافه کردن نشانه‌گذاری شبکه‌های اجتماعی را نیز فراهم می‌کند. با این کار گوگل می‌تواند پروفایل‌های اجتماعی شما را به سایتتان ارتباط دهد که برای بهبود آگاهی برندتان استفاده می‌شود. تنها کافی است که پروفایل‌های اجتماعی خود را در افزونه یوست وارد کنید تا با استفاده از داده‌های ساختاریافته آن‌ها را به سایت خود متصل کنید.

پروفایل‌ شبکه‌های اجتماعیتان را تصاحب کنید.

حتما در اسرع وقت، تمام پروفایل‌های شبکه‌های اجتماعی هم نام کسب و کار خود را تصاحب کنید. معمولا  بهتر است این کار دقیقا پس از راه‌اندازی وب‌سایت انجام شود.

فایده‌ی این استراتژی این است که پروفایل‌های اجتماعی معمولا می‌توانند رتبه‌های بسیار خوبی در گوگل کسب کنند. این برای برندینگ شما می‌تواند بسیار مفید باشد، چرا که می‌توانید کنترل خوبی روی آنچه مخاطبانتان در صورت جستجوی نام برند شما می‌بینند داشته باشید.

ابزارهای رایگانی برای کمک به شما در این زمینه وجود دارد. یکی از این ابزارها Namechk است که به کمک آن می‌توانید ببینید چه نام‌ها و آی‌دی‌هایی در همه شبکه‌های اجتماعی قابل دسترسی هستند. مطمئن شوید که همین امروز تمام آن پروفایل‌ها را تصاحب کنید.

 

 

محتواها را کپی نکنید!

لطفا به هیچ عنوان محتوای سایت های دیگر را کاملا کپی نکنید تا در سایت خود قرار دهید. با این کار مطلقا کار مفیدی انجام نمی دهید. بیشتر افراد با کپی مطالب از سایت های دیگر در سایت خود انتظار معجزه را دارند. گوگل میتواند این مسئله را کاملا تشخیص دهد پس کپی محتوای دیگران بی فایده است. سایت هایی که از محتواهای کپی شده استفاده می کنند به هیچ عنوان  نمی توانند  نتیجه خوبی در جستجو کسب کنند.

تحقیق کلمات کلیدی

جستجوی کلیدواژه (Keyword Research) یک فرآیند تحقیقی است. طی این فرایند شما با زبانی که مخاطبان هدفتان با آن جستجو می‌کنتد آشنا می‌شوید. در واقع ترکیب کلمات مختلفی که یک کاربر برای پیدا کردن محصولات و یا خدمات شما استفاده می‌کند. فرآیند تحقیق کلمه کلیدی با تحلیل، مقایسه و اولویت‌بندی بهترین کلیدواژه‌های مربوط به کسب و کار شما تکمیل می‌شود. تحقیق کلمات کلیدی در واقع پیش بینی نگاه مخاطب و نحوه صحبت کردنش به منظور استفاده برای بهبود محتوا است.

زمان جستجوی کلمات کلیدی که کشف کردید، می‌توانید عبارت‌های پیشنهادی گوگل برای جستجو را  هم بررسی کنید. این کلمات کلیدی پرسش‌‌هایی‌اند که مخاطبان به طور معمول از گوگل می‌پرسند. علاوه بر این، می‌توانید بخش «جستجوهای مرتبط» (Related Searches) در صفحه نتایج گوگل را نیز بررسی کنید. یکی دیگر از راه های پیدا کردن کلمه کلیدی مورد نظر متناسب با جستجوی کاربران، استفاده از ابزار keyword planner گوگل است.

کلمات کلیدی طولانی را فراموش نکنید.

هنگامی که افراد قصد دارند  تحقیق کلمات کلیدی را شروع ‌کنند معمولا روی کلمات کلیدی کوتاه تمرکز می کنند. اما جالبه بدانید که معمولا بهترین نتایج برای این کلمات کلیدی کوتاه در اختیار کسب‌وکارهای بزرگ قرار دارد. اما کلمات کلیدی طولانی به طور معمول ترافیک کمتری دارند. در نتیجه رقابت در آن‌ها کمتر است. علاوه بر این، عبارت‌های کلیدی طولانی «نرخ تبدیل» (Conversion Rate) بالایی دارند، چراکه روی محصولات یا موضوعات بسیار خاص تمرکز می‌کنند.

انتخاب عنوان جذاب برای مقالات:

یکی از عوامل اصلی که باعث کسب رتبه برای یک مطلب می شود عنوانی است که برای ان مطلب انتخاب می کنید. سعی کنید خودتان را به جای کاربر بگذارید. وقتی که کلمه ای را جستجو میکنید هرچقدر این عنوان جذاب تر باشد کاربر بیشتری جذب میکند.

از فرمت های محتوایی مختلف استفاده کنید.

در تولید محتواها خلاقیت و تنوع به خرج دهید . تولید محتوا صرفا به معنی نوشتن یک مقاله نیست. تولید پادکست و ویدیو هم بخشی از محتواهای مورد قبول و پر طرفدار بین کاربران است. به طور مثال بخشی از مقاله تان را به صورت صوت و بخش دیگری از آن را به صورت ویدیو ایجاد کنید. از عکس هایی که کپی نیستند و کیفیت بالایی دارند همراه با تگ سایت تان در مقاله استفاده کنید.عکس ها خوانایی مقاله تان را چند برابر میکنند و باعث جذابیت برای کاربرانتان میشود.

استفاده از تگ ALT برای تصاویر:

یکی از نکاتی که در بهینه سازی سایت به ان توجه کافی نمیشود، تگ ALT یا همان متن جایگزین در عکس هست . این روش به صورت محسوس روی افزایش ترافیک از طریق جستجوی تصاویر گوگل تاثیر دارد. بنابراین برای تصاویر سایت خود تگ مناسب انتخاب کنید و تا حد ممکن کلمه کلیدی خود را به کار ببرید.

به مقاله هاتون لینک بدید.

از مهم ترین بخش ها در سئو مرتبط بودن صفحات داخلی سایت است. با لینک دادن به صفحات سایت دیگرتان به گوگل اطلاع می دهید که آن صفحات از سایتتان نیز مهم هستند. تلاش کنید به بهترین نحو این ارتباط را ایجاد کنید. به مقالات مربوطه به مقاله خود حتما لینک بدهید. تعداد لینک های داخلی نباید بالا باشد به طور مثال اگر در مقاله  ۱۰۰۰کلمه ای بیشتر از  ۱۰تا لینک داخلی ندهید.

به منابع معتبر لینک خارجی بدید.

اگر شما به منابع معتبر لینک بدهید اهمیت مقاله شما بالا میرود. تلاش بر این بگذارید تا جای ممکنه در مقالات خود به منابع معتبری مثل ویکی پدیا لینک دهید. با این کار گوگل متوجه میشود که مقاله شما ارتباطی با منابع معتبر دارد و اهمیت آن را بالا میبرد. از طرف دیگر با لینک دادن به سایتهای کم ارزش، ارزش مقاله شما پایین می آید .پس تلاش کنید به هر سایتی لینکی مستقیم ندهید و فقط به سایت های مرجع در مقالات خود اشاره کنید.

درخواست کراول بدهید تا سریع تر ایندکس شوید.

وقتی روی سایت وردپرستان  محتوایی منتشر می‌کنید، گوگل بازه زمانی مشخصی برای مراجعه ربات خزنده (Google Crawler) به سایت شما تعیین می‌کند. این بازه ممکن است چند دقیقه، چند ساعت یا نهایتا چند روز طول بکشد.

اما راهی وجود دارد که با استفاده از آن می‌توان از گوگل درخواست کرد که خزنده‌هایش را برای ایندکس کردن یک صفحه مشخص بفرستد. این کار در گوگل سرچ کنسول امکان‌پذیر است. گوگل سرچ کنسول یک ابزار مفید است که می‌توان از آن برای دیدن اینکه بعد از به‌روز رسانی یک صفحه، رتبه‌اش در گوگل چگونه تغییر می‌کند استفاده کرد. البته احتمالا کمی تاخیر وجود دارد و نتیجه‌ی کار بلافاصله قابل مشاهده نیست.

برای استفاده از ایندکس گوگل، پس از ورود به گوگل سرچ کنسول ، روی URL Inspection از نوار ابزار کناری کلیک کنید. سپس URL صفحه‌ای که می‌خواهید ایندکس شود را وارد کنید.

در ادامه باکسی مشاهده میکنید که به شما نشان می‌دهد که آیا URL وارد شده در گوگل هست یا نه. در قسمت پایینی این باکس، روی  Request Indexing کلیک کنید تا درخواستتان برای بررسی صفحه توسط خزنده گوگل ثبت شود.

بعد از اینکه گوگل سرچ کنسول درخواست شما را بررسی کرد، یک پیام تایید دریافت خواهید کرد. این پیام نشان می‌دهد درخواستتان به درستی ثبت شده است. روی دکمه Got It کلیک کنید و بعد از مدتی دوباره صفحه مورد نظرتان را بررسی کنید تا ببینید آیا به درستی ایندکس شده است یا نه.

از طرف دیگر، اگر گوگل به هر دلیلی قادر نباشد به صفحه مورد نظرتان دسترسی داشته باشد، یک پیام خطا خواهید دید. توصیه می‌شود به صورت دوره‌ای صفحات مهم سایتتان را بررسی کنید. تا ادر صورت بروز مشکلی در ایندکس شدنشان، مطلع شوید.

با کاربرها ارتباط بگیرید.

سعی کنید که با روش های مختلف از کاربرانتان دعوت کنید تا به سایتتان برگردند. هر زمانی که مقاله مفیدی در سایتتان نشر کردید حتما از طریق ایمیل به کاربرانتن اطلاع دهید .همچنین میتونید از روشهای دیگه ای مثل اطلاع رسانی از طریق تلگرام استفاده کنید. راه های زیادی برای اینکه کاربران دوباره از سایتتان دیدن کنند هست فقط باید کمی خلاق  باشید. یکی از قسمت های مهم در سئو این است که کاربرانتان همیشه به سایت شما  برگردند.

سرعت سایتتون رو بهبود بدید.

گوگل سایت‌هایی که سرعت بالا دارند را دوست دارد. سایت‌هایی که طی زمان کمتری مطالب رو به کاربرانشون نمایش میدن. جز اینکه سایت شما باید در صفحه اول باشد صفحات داخلی سایتتون هم باید با سرعت باز شوند. اگر سایت شما وردپرسی است نگران نباشید چرا که با افزونه های زیادی که وجود دارند امکان افزایش سرعت سایتتان است. سعی کنید عکس هایی که در سایتتان قرار می دهید با کیفیت بالا اما حجم کم باشد. این مسئله هم روی سرعت سایتتان اثر گذار است.

همزمان فاکتور های مختلف سئو را در نظر بگیرید.

سئو فقط ساخت بک لینک یا تولید محتوا نیست. از فاکتور های تعاملی با کاربران تا فاکتور های مربوط به سئوی خارجی سایت اهمیت دارند. در مواردی ضروری است که روی فاکتور های مهم سئو کار کنید. امکان دارد زمانی  از طریق هیچ روشی نشود از رقیب هایتان در نتیجه های جستو جلو بزنید. آن زمان باید روی دیگر فاکتورها مثل افزایش سرعت سایت نیز کار کنید.

فقط روی صفحه اول تمرکز نکنید.

اگر می خواهید سئو باعث افزایش بازدید کننده شما شود پس نباید فقط روی صفحه اول تمرکز کنید. باید به این نکته هم توجه کنید که صفحات دیگر سایتتان باعث جذب بیشتر مخاطبانتان می شوند.  صفحه اول سایت را میشه روی چند کلمه کلیدی سئو کرد؟ باید تلاش کنید بازدیدکنندگانتان را به صفحه های مختلف سایتتان بکشانید تا تبدیل به کاربران سایتتان شوند.

سئو یک کار دائمی است.

سئو مختص امروز و فردا نیست. بلکه باید به صورت یک فرایند مستمر و طبیعی انجام شود. نباید بعد از رسیدن به جایگاه دلخواهتان دست از سئو بردارید. از آنجایی که رقبا همیشه در تلاش هستند تا جایگاهشان را بهبود دهند شما هم نباید دست از کار بکشید تا حضور سایت شما با رتبه عالی در نتایج جستجو همیشگی باشد.

سایتتان را به صورت مداوم به روزرسانی کنید.

به روز رسانی مداوم سایت یکی از تکنیک های مدیران سایت های موفق  است. موتورهای جستجو اهمیت زیادی به به‌روزرسانی و تازگی محتوای سایت شما می دهند. همیشه لازم نیست محتوای جدید تولید کنید. بلکه می توانید با ویرایش محتوای قدیمی سایت خود و ایجاد لینک های داخلی و خارجی صفحات را بروزرسانی کنید. تا از دید گوگل سایت پویا و فعالی به نظر برسید.

نصب گواهینامه SSL

گوگل در سال ۲۰۱۴ به طور رسمی اعلام کرد که استفاده از HTTPS در سئو تاثرگذار است. برای استفاده از https، باید یگ گواهینامه SSL روی سایتتان نصب کنید. گرچه این عامل شاید تاثیر کمی روی رتبه‌بندی داشته باشد، اما امروزه استفاده از https تبدیل به یک استاندارد شده است.  اگر سایتی گواهینامه SSL نداشته باشند، ممکن است هنگام بارگذاری آن با مشاهده اخطار از سوی مرورگر مواجه شوید که اعلام می‌کند ارتباط با این سایت امن نیست.

ساخت بک لینک با کیفیت.

در سئو، بک‌ لینک‌ها و لینک سازی اهمیت فراوانی دارد. در واقع گوگل از طریق بک‌لینک اعتبار دامنه‌ها را انتقال می‌دهد. و البته از این طریق نشان داده می‌شود که محتوای مرتبط و با ارزشی در یک سایت دیگر وجود دارد که می‌تواند برای کاربر مفید باشد.

وقتی از یک سایت با اعتبار دامنه بالا به سایت شما لینک داده می‌شود، تاثیرش بسیار بیشتر از آن چیزی است که فکرش را می‌کنید. سایت‌هایی که بیشترین تعداد دامنه ارجاع دهنده را دارند، بالاترین رتبه‌ها را دارند. به طور کلی، بالا رفتن تعداد سایت‌هایی که به سایت شما لینک داده‌اند، نشانه‌ی خوبی است و به مرور زمان علاوه بر بهبود رتبه موجب افزایش اعتبار دامنه سایتتان خواهد شد.

سوالات پرتکرار سئو

رسیدن به رتبه 1 گوگل چقدر زمان میبرد؟

جواب این سوال برای هر کسب و کار و سایتی متفاوت است. با توجه به میزان اعتبار و فعالیت های گذشته سایت شما، کلماتی که هدف گذاری کرده اید و وضعیت رقبا این زمان تعیین خواهد شد. ممکن است در یک حوزه ظرف مدت 1 الی 3 ماه موفقیت های مهمی کسب کنید ولی در حوزه دیگر زمان بیشتری نیاز باشد.

 

قیمت خدمات سئو چقدر است؟

سئو یک محصول نیست بلکه مجموعه ای از خدمات تخصصی است در نتیجه نمیتوانیم قیمت ثابتی برای همه سایت ها در نظر بگیریم. البته میتوانیم خدمات سئو را در دسته بندی های مختلفی شامل بهینه سازی سایت، بازاریابی محتوا، لینک سازی و … قرار دهیم و برای هرکدام هزینه مشخصی اعلام کنیم. قدم اول آنالیز دقیق سایت و تصمیم گیری در مورد خدمات مورد نیاز است که بر همین اساس میشود تخمین درست و دقیق تری از قیمت ارائه کرد.

 

تفاوت وردپرس از نظر سئو یا با سایر سیستم‌های مدیریت محتوا چیست؟

وردپرس یکی از بهترین سیستمهای مدیریت محتوا از نظر سئو است. در مقایسه با جوملا، ویکس و سایر سایت‌سازها و حتی سایت‌سازهای ایرانی هیچ کدام توانایی و امکانات وردپرس را در اختیار ندارند.

 

آیا می‌توانم خودم سئو‌ی سایتم را انجام دهم؟

سئو کردن سایت نیازمند صرف وقت و هزینه است. اگر بودجه شما کم است و در مقابل زمان زیادی دارید، توصیه میکنیم به هیچ وجه مراکز ارائه دهنده خدمات سئو‌ی کار‌نا‌بلد و غیر‌حرفه‌ای مراجعه نکنید. اگر بهبود سئو‌ی سایت برای شما مهم است و به آن علاقه‌مندید، اما نمی‌توانید از خدمات سئو‌ی مشاوران حرفه ای استفاده کنید، نگران نباشید. چرا که بخش قابل توجهی از آموزش‌های سئو (مانند همین مقاله) به طور رایگان در فضای اینترنت در‌دسترس است، با تحقیق و البته تمرین بسیار، می‌توانید یاد بگیرید که چطور وب سایت خود را سئو کنید؛ حداقل تا زمانی که بودجه کافی برای استفاده از خدمات مراکز حرفه ای را کسب کنید.

 

برای آموزش سئو وردپرس چکار کنم؟

اطلاعات ارائه شده در این مقاله را به دقت بخوانید و به کار ببندید. البته در نظر داشته باشید سئو تنها مختص به موارد فوق نیست و هر سایتی باید استراتژی مشخصی برای تولید محتوا و اولویت بندی صفحات داشته باشد. در صورتی که نیاز به راهنمایی در زمینه تنظیم استراتژی سئو دارید می‌توانید از خدمات مشاوره سئو حرفه ای آروسافت بهره ببرید.

 

جمع بندی:

امیدواریم مطالب ارائه شده در پست آموزش سئو وردپرس به شما در بهینه سازی سایت وردپرسی و بالا بردن سئو وردپرس کمک کند. نکات سئو ذکر شده در این راهنما را فرا بگیرید و آن‌ها را به کار ببندید. شما باید در طی چند ماه نتایج حاصل از بکارگیری نکات بالا را در افزایش ترافیک سایتتان مشاهده کنید.

 

شما در مورد سئو وردپرس چگونه فکر می‌کنید؟ می‌توانید نظرات و سوالات خود را با ما در قسمت نظرات در میان بگذارید و اگر این مقاله برای شما مفید بود آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.